Det är över 10 år sedan (2008–2019) jag startade Design by Ljung  – frilans inom Art direction och Grafisk formgivning efter en utbildning på Forsbergs skola.  Jag tar uppdrag att utforma grafiska identiteter och logotyper och hjälper kunder att göra ett ansiktslyft av befintliga grafiska plattformar inom tryck och webb (WordPress / Squarespace).

Senast var jag anställd som Grafisk formgivare/ Originalare på den trevliga byrån Nkel kommunikation i Stockholm. (Vik. Fram till dec. 2018) Produktion av trycksaker och webbsidor med kunder som The Body Shop, Rikshem, Villaägarna, Friluftsfrämjandet, Matkomfort, JCDecaux m.fl.

Under 2013–2016 har jag vid två längre tillfällen frilansat som vikarierande Art director hos Kampai kommunikation – en reklambyrå på Söder i Stockholm. Med många kunder inom fastighets- och byggbranschen exempelvis AFA Fastigheter, Concent och Skanska. Senast gjorde jag, tillsammans med team Kampai, den grafiska identiteten, annonsering och webbsida och film för Kontorhotellet GT30 på Östermalm i uppdrag av AFA fastigheter.

Tidigare (2008–2013) har jag delat studio med Creative director Camilla Lundsten (Grundare av Littlephant) Jag frilansade som grafisk formgivare och assisterade Camilla i projekt för bl a Brio, Scandic Hotels, play concept i Stockholm. Bygga mässmontrar på Formex för Littlephant och TV4 äntligen hemma samt assistera i skyltning av fönster och display i butiker för Brio Concept store och Brothers & Sisters (RnB retail) Var anställd på Littlephant som Grafisk formgivare/ Originalare med ansvar för deras webbshop.

Rasterrosett är ett eget konstprojekt jag gör tillsammans med Grafiska formgivaren Sofia Andersson – som jag träffade på Forsbergs skola (2005–2007). Vi skapar grafiska posters av handgjorda kollage med papper, foton och andra återvunna material.

”Vi inspireras av abstrakta former i vår omgivning, sedan är det fritt spelrum med hjälp av sax, skalpell och klister”

Rasterrosetts signerade diptych Nyfiken1 och Nyfiken 2 auktionerades nyligen ut på Business Arena till förmån för Stadsmissionen (Sept 2018). Dessa grafiska tryck kommer inom kort att säljas på Konst-ig i Stockholm. 2017 såldes Rasterrosetts grafiska tryck på WallofArt.se
Vår Poster Diamant vann pris i Svenska tecknares tävling ”Kolla! 2012”. Rasterrosett har också haft utställningar i Paris, Vancouver och Sydney och samarbetat med kanadensiska illustratören Andrea Wan.

rasterrosett - poster nyfiken 1

Rasterrosett på Business Arena, Stockholm Sept. 2018. Verk: Nyfiken1, 50×70.

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara